Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Ønslev Kirke

Ønslev Kirke

Ønslev-Eskilstrup Pastorat – Falster Provsti – Lolland-Falsters Stift – Falsters Nørre Herred – Maribo Amt

Ønslev Kirke ligger frit i landskabet øst for landsbyen Ønslev og er afskåret fra landsbyen af landevejen, som passerer vest for kirken. Adgangsvejen til kirken er markeret med en stor og flot lindeallé.
Kirken er påbegyndt opført i 1200-tallet. Den består af unggotisk kor og skib samt sengotisk tårn ogvåbenhus. Indtil 1902 var kirken rødkalket og siden da har den været hvidkalket. Koret er udført med krydshvælv, medens skibet og tårnet har fladt loft. Koret er kendt for sin smukke blændingsdekoration.
Altertavlen er højrenæssance fra o. 1620, den forestiller Jesus med kalken. I koret står en gotlandsk døbefont fra o. 1300 af kalksten. På dørarkaderne i nordsiden findes flotte malerier af 15 dyder og sanser, fremstillet af kvider med attributter, hvis navne står med versaler i dørens frisefelt.

Kirkens hjemmeside

Kirken er en hvidkalket munkestensbygning, bestående af senromantisk kor og skib, gotisk tårn i vest og våbenhus i syd. Koret har oprindelige, skråtstillede hjørnepiller og skråkantsokkel, skibets sokkel med afrunding og skråkant. Af de spidsbuede, falsede døre, hvis fremspring har spidsbuede blændinger er den nordlige tilmuret. Korets østre galv har smukke spidsbueblændinger, skibets vestgavls øverste del er siksakmuret under en korsblænding. I gotisk tid fik koret et krydshvælv, i 1700-tallet forhøjedes våbenhuset. Skib og tårnrum har bjælkeloft, nordsidens tag er hængt med munketegl.

J. P. Trap/Danmarks Kirker

 

Tilbage til Lolland-Falster Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne