Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Moltrup Kirke

Moltrup Kirke

Moltrup-Bjerning Pastorat – Haderslev Domprovsti – Haderslev Stift – Haderslev Herred – Haderslev Amt

Kirken der er viet til Sct. Chrysogonus, nævnes første gang i 1406. Den består af et hvidkalket romansk kor og skib, med gotisk tårn fra 1400 tallet, tårnet blev ombygget til nuværende form i 1581, sakristiet ved korets østende er fra 1728, og det gl. våbenhus ved tårnets vestgavl er fra 1845.
Kirken har tegltag, men tårnet har et blytækt pyramideformet tag med tre lavtsiddende kviste.
Skib og kor har fladt bjælkeloft, men koret har tidligere haft hvælv. Fra Våbenhuset er der adgang til kirken gennem den oprindelige kvindedør.
Altertavlen er et renæssancearbejde fra 1622 med Nadveren som hovedmotiv og Isaks ofring og kobberslangen i sidefløjene.
Fra en tidligere altertavle stammer en figur af Sankt Chrysogonus, der over rustningen bærer en kappe.
Ved en restaurering i 1965 viste det sig, at prædikestolen, der tidligere var dateret til o. 1880, måtte være langt ældre end tidligere antaget. De mange farvelag, der til dels stemte overens med dem på altertavlen, kunne fortælle, at stolen sandsynligvis må være fra før 1712. Den er i en renæssance/barok blandingsstil. Døbefonten er en enkel granitfont. Orgelet er fra 1882 og istandsat af Marcussen & Søn i Aabenraa, senest i december 2009-januar 2010.
Moltrup Kirke har to kirkeklokker Den ene er støbt 1698 af Claus Asmussen i Husum, som omstøbte den gamle klokke fra 1583 der var revnet. I Indskriften på klokken der til dels er defekt står der (oversat) "I året 1698, da Christian 5. var Danmarks konge, Conrad greve af Rewentlov forstander, M.M. provst og Andreas præst, støbte C.A. denne klokke i Husum. Herrens ord bliver i evighed" Den anden klokke er støbt i 1971 af N. V. Eijsbouts, Asten.

Kirkens hjemmeside
Haderslev Domprovsti

 

Tilbage til Haderslev Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne