Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Bjergby Kirke, Hjørring

Bjergby Kirke, Hjørring 

Bjergby-Mygdal Pastorat – Hjørring Nordre Provsti – Aalborg Stift – Vennebjerg Herred – Hjørring Amt

Romansk kor og skib opført af granitkvadre på skråkantsokkel, som er stejlere mod øst end mod vest. Over den tilmurede syddør sidder en tympanon med korslam, figur og fugl, den blev fundet på kirkegården i 1729. Norddøren er stadig i brug men noget udvidet. Norddørens tympanon er opsat over døren på våbenhuset, som er opført i nyere tid. Korets østvindue er bevaret som indvendig niche. På skibets sydmur er indsat en kvader med fremspringende mandshoved. Bygningens mure er blevet omsat i 1700-tallet. Kirken blev hovedistandsat i 1950 ved arkitekt L. Teschl. I nærheden af kirken kan man ses en hel zoologisk have med dyr udført i beton.
Indvendig er de flade bjælkelofter bevaret. Den runde korbue er bevaret med skråkantede karmsten. I koret står en egetræsfrontale, som dækkede alterbordet indtil 1950. Frontalen er en efterligning af de gyldne altre. Altertavlen indeholder dele fra en ungrenæssancetavle men er blevet stærkt omdannet i 1782. Prædikestolen er fra o.1600 og har våben for Ove Lunge og Anne Sehested.
Den romanske granitfont har halvkugleformet kumme på tovstavprydet pyramidestub-fod.

Wikipedia

Tilbage til Aalborg Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne