Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Agerø Kirke

Agerø Kirke

Sydvestmors Pastorat – Morsø Provsti – Aalborg Stift – Morsø Sønder Herred – Thisted Amt

Kirken er opført 1907-08 og indviet den 3. maj 1908. Den er tegnet af arkitekt P.C. Pedersen, Nykøbing M. Oprindeligt var kirken tænkt som et kapel eller filialkirke til Karby.Klokken er støbt af B. Løw og Søn, København. Den bærer kong Frederik VIIIs initialer og en kongekrone samt inskriptionen Aggerø Kapel 1907. Bænkene var tidligere egetræsmalede, men har senere fået sit nuværende udseende. Alterbordet er bygget af træ og i 2005 dekoreret med filt. Der er ingen altertavle, men et lille krucifix på alterbordet og et blyindfattet vindue med et solgult kors på blå bund. Der findes en alterkalk med disk fra 1907. Døbefonten er udført af kunststen. Den har øverst en rundstav og derunder en rundbuefrise.
Motiverne på prædikestolen er udført af Therese Licht Nielsen ligesom motiverne på skærmen.
Tomastet sletskonnert bygget af Kr. Gramstrup, Agerø, og ophængt i kirken i 1925. Skibet er 58 cm langt med 8 sejl. I en periode har det ligget på kirkens loft, men blev taget frem igen og istandsat i 1970.

Kirkens hjemmeside

Tilbage til Aalborg Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne