Warning: Creating default object from empty value in /customers/2/5/f/danske-kirker.dk/httpd.www/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97 Havnelev Kirke

Havnelev Kirke

 

Lille Heddinge-Havnelev-Højerup Pastorat – Tryggevælde Provsti – RoskildeStift – Stevns Herred – Præstø Amt

Kirken er fra ca. 1250 bygget oprindeligt i kridtsten. I 1880 brød tårnet sammen, og en gennemgribende restaurering var nødvendig. Kirken kom til at fremstå som en nygotisk landsbykirke. Tårn og våbenhus blev nyopført af røde sten, og resten af kirken med undtagelse af sakristiet, der er fra ca. 1500, blev skalmuret med samme type røde sten.
I 1990 var det igen nødvendigt at foretage en gennemgribende restaurering af tårnet. Altertavlen er fra 1630. I 1940 fik den tilføjet to vingestykker. Ved den lejlighed fandt man det originale alterbillede, der forestiller den sidste nadver. Det var gemt under et maleri af F.L. Storch, der nu hænger nede ved orglet.
Oprindelig stod der i kirken en granitdøbefont. Den blev i 1863 ombyttet med den nuværende af 'galvanoplastik'. Den middelalderlige døbefont står nu i Smerup Kirke. Prædikestolen er skåret i 1613 af Engelbert Chastensen. Den smukke udskårne kirkedør bærer årstallet 1559. De malede vingedekorationer er fra 1883.

Kilde: Kirkens hjemmeside

 

Tilbage til Roskilde Stift

 

Om kirker

 

Folkekirkerne